Village Hall, Wiltshire

A competition for a Village Hall in Wiltshire.

The Village Hall combines a contextual agricultural feel, with a sense of civic presence. It uses natural tactile materials, and draws upon the chalk hills in the region.

A rammed chalk wall lines the entrance area, and offers the opportunity to be constructed as a part of a community event. The upper level is then clad in a rhythmic timber patterning.

The site layout ensures the Hall is not too dominant on the streetscape, and encloses an outdoor community area. A large and a small hall are accommodated internally around shared bar and resource areas with a degree of flexibility for the myriad of community activities that will take place during the typical life of a thriving village.

Small Project Architect of the Year 2016

RIBA National Award Winner 2015

RIBA South West Award Winners 2015Wood Awards Highly Commended 2015

AJ Retrofit Awards Finalist 2015

 

 

 

RIBA Stephen Lawrence Finalist 2015