Stamford House

The successful extension and conversion of a family home.

A new, legible entrance sequence is created, with a hall space, and a clear route, and views through to the kitchen / dining space.

A “heart” is created in the centre of the house by the relocation of the main stair to this location. All main spaces in the house connect to the stair and associated hall. A connection between ground and first is created by the introduction of a void. 

The construction is of a high quality Bath Stone, and includes a second bay window, to balance the elevation.

A new kitchen / dining space is created on the rear garden side of the house. This is supported by utility space. The dining area connects visually with the garden, and doors on two sides can open up to the garden.

"a HUGE thank you for the massive role you played in creating our house. We love it - every room works and it has such a lovely relaxed feel. We completely lucked out with our choice of architect and are so grateful to your for making it all such a fun process. Your creativity and passion for your work are truly inspirational!"

Small Project Architect of the Year 2016

RIBA National Award Winner 2015

RIBA South West Award Winners 2015Wood Awards Highly Commended 2015

AJ Retrofit Awards Finalist 2015

 

 

 

RIBA Stephen Lawrence Finalist 2015