Springfield Studio

A garden studio within a sloped site at Springfield House in North Devon.

The architecture responds to the steep slopes, partially embedding the building into the site. The roof disappears into the landscape.

The pitch of the roofs reflects the existing site levels, with the studio opening up to the south to maximise the sunlight and countryside views.

The building is divided into two different rooms:

The summer room sits slightly higher and celebrates openness.

The study room is set down further into the landscape creating a more intimate space.

Externally the studio is clad in a local dark grey slate, whilst on the inside, in contrast, is lined in timber.

Small Project Architect of the Year 2016

RIBA National Award Winner 2015

RIBA South West Award Winners 2015Wood Awards Highly Commended 2015

AJ Retrofit Awards Finalist 2015

 

 

 

RIBA Stephen Lawrence Finalist 2015